26 juni 2019

Een groep meisjes en jongens verlaten alweer het warme nest van De Lenaard.

Na negen jaar goed met elkaar te zijn opgetrokken, trekt alweer een groep tieners de schoolpoort van De Lenaard achter zich dicht! Voorzien van een gezonde bagage basiskennis  zijn ze klaar om volgend schooljaar ieder zijn eigen weg te gaan.

In ons digitaal tijdperk met talrijke sociale mediakanalen nemen deze tieners natuurlijk geen definitief afscheid van elkaar en van de school. Zij gaan wel elk hun eigen weg, hun talenten en gaven achterna en het spreekt voor zich dat dit verschillend is voor elk individu.

Soms vervloeken we wel eens onze kleine digitale hebbedingetjes, maar laat ze toch één voordeel hebben, deze dingen kunnen een hulp zijn om mensen dichter bij elkaar te brengen en te houden. Ze maken het afspreken om eens samen te komen een stuk eenvoudiger en laat deze afspraakmomentjes nu de ogenblikken bij uitstek zijn om vriendschappen te laten bloeien in al zijn facetten. Hopelijk mogen deze jonge mensen dit ook zo ervaren.

Hun rugzakje zit echter niet alleen gevuld met basiskennis, directie, leerkrachten en ondersteunend personeel  stonden de voorbije 9 jaar ook in voor het bijbrengen van waarden en normen. Twee begrippen die zeker niet direct onder te brengen zijn in één of ander schoolvak, zijn toch zo belangrijk voor en gezonde maatschappij waar ieder zich thuis voelt.

Jongens en meisjes, niet alleen de directie, leerkrachten en ondersteunend personeel maar ook de vele mensen achter de schermen zoals wij, de leden van de schoolraad, zijn fier ons steentje te hebben mogen bijdragen.

Doe zo verder, omarm elkaar en het leven, wees ambassadeurs voor onze school zodat we samen verder kunnen bouwen aan een wereld waar iedereen het goed heeft!

Wij zeggen niet adieu maar wel tot later,

De leden van de schoolraad